Saturday, August 29, 2009

Puasa 6th dengan interview...


Puasa ke 6 agak tak syok...nk dijadikan cerita aku kena interview ngan SUK penang...
mmg shit la...aku dh la smpai awal kt tmpat interview..berbekalkan semangat yg tinggi aku dgn tenang duduk kt tmpat menunggu bersama ngan 28 lg candidate yg lain...mmg hampeh..aku ingtkan keja bercontract nih skit la org...tengok-tengok rmai gila..tambah-tambah golongan perempuan,mmg banyak yg berkeliaran nk cari keja...adehhh..punah harapan akuhh...muka aku dgn automatic nya jd cam lempeng...dh la kena panel yg cakap banyak...seriously ni bukan cakap byk yg biasa...ni tahap ceramah motivasi...nasib baik cun ja panel tuhh..hehe..kalu tak mmg aku fire balik dah...yg aku tertekannya bukan apa...cara interview tuhh..aku rasa cara interview tuhh untuk taraf 29 ngan 41 ja...arghhh..tension...confirm dah tak dapat(tp dalam hati ada lg harapan sbb nak sgt)..lalalala...

Puasa 5th musim sejuk...


Fuhhhh...puasa ke 5 mmg best....seharian hujan...tak terasa cam puasa pon...huh.
Untuk kawasan aku la..yg aku tau mmg hujan seharian dan sejuk macam kt cameron highland...mandi pukul 3 petang pon macam mandi air ais..fuhhhhh...mmg best kalu dok atas katil berselimut..lg best kalu ada org dok atas skali ngan kita time tuhh(perempuan la bukan laki)...heheeh ";..;"..

Perempuan Berkalung Sorban...


Movie yg agak controversial kt indonesia...mengapain boleh jadi begini? saja speaking indonesia skit..hehe...kalu pompuan tgk movie ni mmg la depa syok...sbb movie ni cam nk bela la kedudukan perempuan dlm islam...1 more movie ni cam nk perlekeh institusi-institusi pondok kt indonesia...cuma ikut la value apa yg viewer nmpak..sbb manusia lain-lain..apa-apa pon yg positif kita amik yg negatif kita tolak...ohh lupa...subtitle tidak terdapat disini...so kalu tgk movie ni paham-paham sndiri la okeyh...tak pon cari sndiri kt internet..tak pon bt sndiri lg bgus(untuk sesapa yg khatam bahasa indonesia)...-..-..enjoy it..

download:

part 1...
part 2...
part 3...
part 4...
part 5...

Puasa 3rd & 4th atas katil...


zzz...knapa la hari ke 3 dan ke 4 ni letih..tak paham akuh..mungkin sebab makan byk?
mmm...makan banyak = tidor banyak...nk test formula ni anda cuba makan banyak-banyak smpai rasa makanan ada kat esophagus kita...pastu duduk secara menyandar kt atas katil tuan puan...serius trlelap lama walaupun perut kembung...so gambar kt atas ni tiada kena mengena dengan sesapa kecuali org yg SUKA makan pastu tidor...mmg best -,.-...

Puasa 2nd yang stailo...


Syok nya puasa hari kedua....org solat terawih bt 8 tak pon 23...
aku dgn stailonya bt 2 ja...tak boleh tahan sakit perut....sumbat punya sumbat time berbuka aku plak yg tersumbat...damn..

Puasa 1st bersama G.I Joe....


adehh...hari 1st puasa pon dok bt slack dh...time org suma dok solat terawih time tu la nk tgk wayang...lalalala damn nk bt camna dh ada org nk blanja.....apa-apa pon aku nk bt review skit pasal crita G.I Joe nih...
G.I Joe mmg best...teknologi canggih and sophisticated mmg melampau tahap dewa-dewa...
sbb tu org suka tgk....tp antara babak-babak yg aku agak tak suka dalam movie tu..

1.gadget and equipment suma canggih-canggih tp senang-senang ja askar tuhh leh guna pakai...contohnya yg time last-last tuh dh la balas kapal selam org jahat...tak penah pakai dan tak penah lihat pon...naik-naik terus boleh guna macam org expert...org paling kurang pon bt la macam beruk jmpa bunga skit..zzzz....

2.satu lg bnda yg aku agak anti dalam movie nih...mmg la ni movie action pon...agak-agak la kalu tunjukkan the power of love tuhh...tak kan senang-senang ja sorang minah ni berubah dr true dark side bersama nanotech yg agak power di tengkuk ke perempuan yg caring gila trhadap ex-fiance beliau...arghhh tak boleh trima...

Friday, August 21, 2009

Spongebobs Greatest Hits...


Untuk penggemar org span berseluar petak...ni antara lagu-lagu yg terdapat dlm siri-siri org span berikut...

download...

Monday, August 17, 2009

Whitechapel - Somatic Defilement...


Just wanna share with all of u my top 10 best album...
just hear and feel the gruesome death melody...

download...

Sunday, August 16, 2009

Dying Fetus - War Of Attrition...


damn...wrong album...got tricked by the wrong source...this is the War Of Attriton album Dying fetus 2007...anyway all the music title are wrong..sorry the inconvenience...got to upload again and thanks for the GUEST shout..

download...

Wednesday, August 12, 2009

The Faceless - Planetary Duality...


Nih aku nk share skit lagu death aku...lagu technical death metal lebih kurang macam necrophagist (founder@bapak technical death metal) ...tp agak alien..haha..so sesapa yg leh layan mmg best...

download...

Monday, August 10, 2009

Permata Yang Hilang...


Ni aku nk kongsi skit pasal buku nih....
sesapa rasa nk mendalami ilmu nafkah batin..best la jg..bleh tahan la..
sapa-sapa rasa nk lg ilmu-ilmu cam nih jgn malu-malu minta ja..aku ada byk lg e-book..haha

part1
part2

Sunday, August 9, 2009

Pengambilan Graduan Di ATM...



PENGAMBILAN GRADUAN UNTUK BERKHIDMAT SEBAGAI PEGAWAI
DALAM PERKHIDMATAN ANGKATAN TENTERA MALAYSIA

Untuk sesapa graduan yg minat tentera bleh la isi...


Syarat permohonan...

Thursday, August 6, 2009

Cikgu Oh Cikgu...


Adehhh....nk di buat cerita..kelmarin aku kena call ngan PPD north region dia begging aku suh jd cikgu lg...haha..tak leh blah..begging...saja guna ayat tuhh bg nmpak aku ni cikgu yg dasyat...tiba-tiba ja aku jd kalut cam biawak kabok (spesis biawak terancam yg kalut apabila disergah)...last-last Encik X di PPD ni bg satu ayat yg bt aku tertekan.. "jd anda menolak la permintaan sy nih"..aaaaaaa...dah la call time ptg org dok syok-syok beristirehat...dem u mau tak kalut..hmmm...dgn nada besungguh-sungguh aku tolak bulat2....aaaaa....apa aku bt nihh...dh la penganggur tegar jual mahal plak tuhh...adakah aku ditakdirkn utk jd seperti onizuka sensei?...sapa-sapa leh bg pendapat diharap bleh membantu krisis hidup ini haih..-.,-

Tuesday, August 4, 2009

Honda Jazz 1.5 VTEC (A) for sell...




1 unit to sell:
New Facelift
1.5 Vtec Engine (A)
7 Speed Steptronic
Clean Interior
Regularly Service At Honda
Reg.Year 2004
Fully Tinted Worth 1.2k
Fully Bodykit
Price Can Be Negotiate
RM 68800

Keja kalu nk dapat..dapat jg...


Quote of the day hari ni...disampaikan oleh bapak aku sndiri...
tepat kul 12 aku dgr bunyi moto posmen...turun ngan berkain towel...tp kecewa ngan posmen sbb tak singgah umah...kecewa bkn tak boleh nk jmpa posmen tp sbb tunggu surat interview...smbil berchit-chat ngan bapak aku pasal masa depan aku...last-last "keja kalu nk dapat...dapat jg..." bersama muka confident beliau..mungkin jg qoute ni boleh dilabelkan sebagai kesian..tak pon label bersemangat@gambateh....dgn muka tak mandi mengiakan quote tersebut...posting ni bukan saja utk quote...tp jg iklan utk sapa-sapa yg tau ada keja kosong kt luar sana tuhh...sama-sama la kita kongsi utk kurangkan jenayah...aaaaa...last word...for jobs and future...

Monday, August 3, 2009

Renovation...


Hari nih hari isnin...cuaca cam biasa, aku cam biasa, tiada perkara luar dari batas normal terjadi..
mulanya start renovate sambil baca bnda tak tentu arah nk cari duit...lepak kedai koew tiaw CIMB tanya pendapat awam...tengah cari idea sbb bosan jd penganggur tegar...utk sapa2 kt luar sana yg senasib...all the best.. -,.-...
cukup dua tahun aku dok keras kt rumah tak keja confirm jd camtuh...T.T..