Tuesday, July 27, 2010

Gar Fish






In American English the name gar (or garpike) is strictly applied to members of the Lepisosteidae, a family including seven living species of fish in two genera that inhabit fresh, brackish, and occasionally marine, waters of eastern North America, Central America, and the Caribbean islands. The gars are members of the Lepisosteiformes (or Semionotiformes), an ancient order of "primitive" ray-finned fish; fossils from this order are known from the late Cretaceous onwards. Fossil gars are found in Europe, South America, and North America, indicating that in times past these fish had a wider distribution than they do today. Gars are considered to be a remnant of a group of rather primitive bony fish that flourished in the Mesozoic, and are most closely related to the bowfin, another archaic fish now found only in North America....

ya, ingin menjadikannya sebesar buaya dan makanan kegemarannya pula manusia..

Monday, July 26, 2010

Arowana






Arowanas are freshwater bony fish of the family Osteoglossidae, sometimes known as "bonytongues". In this family of fishes, the head is bony and the elongate body is covered by large, heavy scales, with a mosaic pattern of canals. The dorsal and the anal fins have soft rays and are long based, while the pectoral and ventral fins are small. The name "bonytongues" is derived from a toothed bone on the floor of the mouth, the "tongue", equipped with teeth that bite against teeth on the roof of the mouth. The fish can obtain oxygen from air by sucking it into the swim bladder, which is lined with capillaries like lung tissue.....

tiada kena mengena yang hidup ataupun yg mati tapi ada kena mengena ngan aku..kekeke...

Tuesday, July 20, 2010

Bayang-Bayang









Semua bayang-bayang tema pelik geli-geli skit...kanak-kanak sila pergi jauh-jauh ya...

Makcik Yang Lawak

Macik Yang Lawak

Ada sorang makcik ni berumur 40an. Dia naik bas ekspres dari
kl ke perlis. Tgh perjalanan dia nak berhajat kecil.
‘Alamak! leceh betullah. Tadi masa berhenti tadi tak nak
kencing. adohh… malu pulak leh nak suruh drebar tu berenti’ kata
mak cik ni.

Makcik ni duduk belakang sekali. Pas tuh pulak org tak ramai
maklumlah … hari isnin, org keje. Makcik ni pon balik sbb emergency.

‘Macam mana nak buat ni’ mak cik dapat idea. Kat tingkap bas kan
ade tingkap kecik. pas tuh bas tuh berlangsir.
‘Alahh kencing je lah ikut tingkap ni’ hajatnya lepas dgn jayanya…

Pas tuh air tuh terpercik sikit2 kat sorang mat motor ni. Mamat ni
pun angin lah. ‘KURANG HAJAR!!! @^#^$#@^!!!!’

Mamat ni pon beri arahan berenti kat drebar bas. then mamat ni
pon naik dlm bas dan menjerit. ‘Sapa yg @^#^$#@^!!!! ludah kat luar
tadi hahhh!!!! baik korang mengaku!!!’

Makcik ni rasa bersalah dan nak minta maaf. dia pon berdiri.

‘Makcik ni apahal bgn!! duduk!!!’ jerit laki ni. ‘Cepat!! ngakulah!!!’
kata laki ni.

Makcik ni bgn lagi dia kata ‘Sebenarnya nak…’ lepas tu terus
dipotong percakapan makcik tuh ‘

‘Makcik diam!’ kata laki tu ‘Saya tau org yg ludah tuh lelaki sbb
saya nampak mulut ngan misai dia’ jerit laki ni.

Then takde sorang pun ngaku. Laki ni check tiap lelaki kat bas
tuh. ‘Pelik!?!? tak de yg bermisai??’. Dia pun turun dari bas dgn
perasaan hairan+marah dan terus blah!!!!!

Monday, July 19, 2010

Kawasaki Ninja 250r


Ya...kawasaki Ninja 250r...motor idaman orang yang mempunyai nafsu besar untuk superbike tapi masih di ambang kemiskinan...gambar berikut memang best dan dpat menambahkan semangat untuk beli motor nih...tapi bila nampak awek yang dok naik moto nihh memang spoil..hilang nafsu untuk memiliki..gmbar berikut mmberi impak maksima dalam kejantanan motosikal...shit pompuan dok bawa moto,blonde plak tu...arghhh...

Sunday, July 18, 2010

Local gig



Untuk org penang dan neighborhood region mari meramaikan local scene...

Saturday, July 17, 2010

Dah lama menguap...



Ermmm..dah lama senyap menyepi sunyi cam batu, kayu, beskal dan barang2 seangkatannya..Okeyh nk start balik blogging...